Νέα

Ευαίσθητο δέρμα: Tα 7 σημεία που πρέπει να προσέξουμε

Κανόνας Νο1: Πρώτα τεστάρουμε, ύστερα χρησιμοποιούμε

Βάλαμε στο μάτι μια καινούρια κρέμα; Εφαρμόζουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα αθέατο σημείο του δέρματος, π.χ. πίσω από το αυτί. Περιμένουμε 24 ώρες για να διαπιστώσουμε αν υπάρξει κάποια αντίδραση.

Κανόνας Νο2: Τα υποαλλεργικά προϊόντα δε σημαίνει ότι είναι και «αθώα»

Δεν υπάρχουν διεθνείς κανόνες που να ορίζουν τι είναι η υποαλλεργική φόρμουλα. Άρα μην εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια όσα καλλυντικά αναγράφουν στη συσκευασία τους τη λέξη «υποαλλεργικό».

Κανόνας Νο3:  Ευλαβική ενυδάτωση

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του ευαίσθητου δέρματος είναι η συστηματική ενυδάτωση. Έτσι προστατεύουμε τον υδρολιπιδικό φραγμό της και αποτρέπουμε την απώλεια υγρασίας.

Κανόνας Νο4: Πάντα διαβάζουμε προσεχτικά τη συσκευασία των καλλυντικών

Κοιτάμε τα συστατικά των συνθέσεων και αποφεύγουμε εκείνες που περιέχουν αρώματα και συντηρητικά – οι δυο πιο κοινές αιτίες ερεθισμών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όσο πιο πολλά συστατικά έχει μια φόρμουλα τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει πρόβλημα. Επιλέγουμε τα καλλυντικά με απλές συνθέσεις που περιέχουν το πολύ 10 συστατικά.

Κανόνας Νο5: Προσοχή στο SPF

Το ευερέθιστο δέρμα αντιδράει και στον ήλιο. Άρα, φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο με δείκτη προστασίας 30+. Τα φυσικά φίλτρα είναι τα ιδανικά για την περίπτωσή μας.

Κανόνας Νο6:  Ναι στο ευεργετικό μακιγιάζ

Επειδή έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα δε σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούμε τον καλλωπισμό της. Μake up, πούδρες με μεταλλικά στοιχεία που δυναμώνουν τον επιδερμικό φραγμό, ρουζ και σκιές με ιχνοστοιχεία, αλλά και κραγιόν που προστατεύουν τα χείλη από τις εξωτερικές επιθέσεις είναι τα κατάλληλα για την περίπτωσή μας.

Κανόνας Νο7: Η περιποίησή μας πρέπει να είναι απλοποιημένη

Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα με πολλές και διάφορες συνθέσεις. Αυτά που χρειαζόμαστε είναι ένα καθαριστικό με ουδέτερο ph, μια καλή ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό.