Νέα

5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την laser αποτρίχωση

Αν και είναι η πιο ακριβή, παραμένει η ιδανική λύση για μόνιμα λείο, βελούδινο δέρμα χωρίς δυσάρεστα συμπτώματα, όπως δερματίτιδα και θυλακίτιδα (εγκλεισμό της τρίχας στο δέρμα). Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτήν την μέθοδο και ποιοι μύθοι καταρρίπτονται; Oι ειδικοί μας εξηγούν:

#1: Είναι μύθος ότι η αποτρίχωση με laser δεν πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι. Σήμερα η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ορισμένα μηχανήματα μπορούν να εφαρμοστούν και σε μαυρισμένο δέρμα. Το καλοκαίρι ο γιατρός μπορεί να ρυθμίσει ανάλογα την ένταση και να προσαρμόσει τις παραμέτρους για να προσφέρει το αποτέλεσμα που ζητάμε το διάστημα που θα πάμε διακοπές.» εξηγεί ειδική δερματολόγος.

#2: Μετά το τέλος της θεραπείας, εφαρμόζουμε αντιηλιακό με ισχυρό δείκτη προστασίας ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης δυσχρωμίας, κάτι που ισχύει όλο τον χρόνο». 

#3: Το laser είναι η πιο σωστή μέθοδος αποτρίχωσης και για όσες γυναίκες ακολουθούν θεραπεία για τα κονδυλώματα, γιατί το ξυραφάκι μπορεί να μολύνει τις γύρω περιοχές. 

#4: Δε χρησιμοποιούμε self tan γιατί και ο γιατρός αλλάζει μεν τις παραμέτρους στο μηχάνημα, ωστόσο το laser δεν εντοπίζει όλους τους θύλακες της τρίχας λόγω του φαινομενικά μαυρισμένου δέρματος. 

#5: Όσον αφορά τις ανοιχτόχρωμες ή λευκές τρίχες, και εκεί υπάρχει λύση: «Πρόκειται για την Applisonix, η οποία με τη χρήση υπερήχων αφαιρεί όλους τους τύπους και τα χρώματα τρίχας, κι ενδείκνυται για τις πιο ευαίσθητες περιοχές (π.χ. άνω χείλος, φρύδια, μπικίνι) αλλά και στα σημεία με περισσότερη μελανίνη, όπως σε θηλές ή σε σπίλους και ελιές